I år flyttes hovedscenen fra Folkeparken til Snack’n-tomta!

Askim: Kraftfestivalen skal tilbake til røttene. I år flyttes hovedscenen fra Folkeparken til Snack’n-tomta.

– Hvordan blir årets Kraftfestival?

– Alt foregår på ett sted, i Askim sentrum. Vi flytter hovedscenen fra Folkeparken til Snack’n-tomta. Det er ingenting galt med Folkeparken, men det blir enklere med infrastruktur og tilgjengelighet både for publikum og dem som jobber å samle alt på ett sted. Det er faktisk noe publikum selv har etterspurt i flere år. Da blir det to innganger, og Gamle Øvre Café  med 20-årsgrense, er en del av festivalområdet, påpeker kraftgeneral Tommy Leret. Han beskriver det litt som å ta festivalen tilbake til røttene.

– Alt begynte på Snack’n i 95, så fortsatte festen på Spider, mimrer Leret.

– Hvordan tror du endringen blir mottatt?

– Jeg tror dette er et lurt valg. På denne måten kan folk få med seg alt, sier datteren Lindis Leret. Hun har jobbet som bartender på festivalen i mange år, og nå er hun en viktig støttespiller i planlegging og markedsføring.

– Lindis representerer en annen generasjon, og hennes innspill er viktige,   fastslår pappa Leret. Nå diskuterer de seg imellom hvem som skal være det store trekkplasteret lørdag.

– Vi skal nok bli enige, sier Lindis med et smil til faren.

– Vi er opptatt av å treffe bredt, ha noe å tilby alle, sier han.

– Hvor mange er det plass til?

– Vi legger ut 2000 billetter som vi pleier.

Fakta:

Kraftfestivalen arrangeres 9.-12. august 2017.

Artister som foreløpig er annonsert er: Eva Weel Skram, som åpner festivalen i turbinhallen på Kykkelsrud, Plumbo, Staysman & Lazz, Heine Totlands Sensational Rock and Roll Circus og Björn Rosenström.